14, May 2021
Niciun iepure din doi. Man United – Liverpool 2-4

Pentru a avea mai mari șanse de victorie contra lui Liverpool, Solskjaer și-a menajat jucătorii în meciul cu Leicester, pierdut cu 1-2. Obligat să joace, din nou, după numai două zile, ca urmare a blocării partidei de către suporteri, antrenorul s-a văzut nevoit să trimită o anumită garnitură într-un meci, iar alta în celălalt.

Asta a făcut ca în meciul contra lui Vardy&Co să îi vedem în teren pe Donny van de Beek, Tuanzebe sau Amad Diallo, jucători mult prea tineri pentru prima echipă ori care au sărit din schemă. United a abordat partida fără oamenii care o câștigau, abia pe parcursul celei de-a doua repriză au intrat Rashford, Bruno și Cavani. A fost prea târziu și, categoric, insuficient pentru a obține măcar un punct în fața unei echipe de pe locul 4, nesigură încă de poziția sa la finalul sezonului.

Cum era de așteptat, United a luat-o din scurt pe adversara ei de joi seara. Chiar a și deschis scorul, după un șut deviat al lui Bruno Fernandes, înainte de asta ratând o altă ocazie providențială prin Cavani.

Numai că flacăra s-a stins ușor-ușor, iar “diavolii” au început să piardă teren. Liverpool a egalat prin Jota, ba chiar a și întors rezultatul până la pauză. Înainte de asta, trupa lui OGS a fost salvată de tehnologia video, care a întors un penalty dictat de M.Oliver.

Sub privirile selecționerului Southgate, Liverpool a mai marcat o dată, imediat după reluare. Firmino a făcut dubla, deși, la faza precedentă, Henderson a scăpat o minge care, în mod normal, putea fi prinsă. Rashford a redus din diferență, însă nu a izbutit mai mult. Greenwood și Fernandes nu au nimerit plasa când scorul era 2-3, înainte ca sabia să fie înfiptă definitiv.

În lipsa căpitanului Maguire, trebuie să o spunem!, apărarea lui United a fost neorganizată, taxată după greșeli individuale. Așa s-a întâmplat și la reușita care a închis tabela, a lui Salah. Sacrificând partida contra lui Leicester în detrimentul unei așezări mai echilibrate contra echipei lui Klopp, ne așteptam la o evoluție convingătoare din partea diavolilor, mai ales după acel recent 6-2 contra Romei.

”Ucigașul cu față de copil” n-a ucis pe nimeni, ba dimpotrivă. A pierdut două runde, împotriva unor adversari de calibru.
Lesne de înțeles de ce, meciul contra lui Liverpool era mai important. Nu-ți puteai vinde pielea ieftin încă din debutul partidei. Numai că, abordând un meci mai accesibil, dar cu o formație mai slab cotată, iar alt meci cu prima echipă, însă împotriva campioanei en-titre, riști să nu obții niciun punct. Asta s-a și întâmplat, iar Solskjaer nu s-a ales cu nimic. Absolut cu nimic.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *