20, Jan 2018
Mesaj pentru Alexis

Manchester United a reușit o victorie extrem de importantă, pe terenul lui Burnley, scor 1-0 și continuă cursa de urmărire a lui Manchester City. Martial i-a stricat sărbătoarea lui Sean Dyche, antrenorul gazdelor fiind la meciul 100 în Premier League.

Tactică perfectă a lui Mourinho

Prima repriză a fost săracă în oportunități de gol. Mourinho s-a concentrat să anihileze punctul forte al gazdelor, centrările din benzi, astfel că niciuna dintre echipe n-a punctat la impresia artistică. Din același motiv, Ashley Young a intrat în primul 11 în locul lui Shaw, Jose mizând pe experiența și aportul defensiv ale veteranului ”diavolilor”.

United a părut o echipă cu o singură idee de joc, deși în repriza secundă am văzut câteva combinații care au destabilizat apărarea adversă și au pus-o la grea încercare. Jocul trupei lui Mourinho s-a desfășurat în 75% din timpul de atac în banda stângă sau în centrul terenului, antrenorul portughez mizând pe tehnica și abilitatea francezului Martial.

Foto: manutd.com

După o primă repriză fără ocazii mari de gol, insistența băieților lui Mourinho a dat roade. O degajare de rutină din apărare, Lukaku protejează perfect, trece de doi adversari și îl găsește nesupravegheat pe Martial, din nou în banda stângă, care trimite sus și la colțul scurt. Bară și gol! 1-0.

Anihilați perfect de Mourinho în benzi, oameni lui Sean Dyche au trecut la planul B și au trimis mingi direct în careul lui United, de la centrul terenului, creând câteva oportunități bune de a marca. De altfel, nu este o surpriză că toate ocazile de gol ale gazdelor au venit în urma unor astfel de încercări sau a unor faze fixe. Gudmunson a trimis în bară, din lovitură liberă.

Foto: manutd.com

Omul meciului

Trebuie remarcat Pogba, care s-a zbătut mult. Francezul a fost liderul din teren și motorul echipei, chiar dacă în două sau trei rânduri a fost prea egoist irosind situații iminente de gol prin șuturi în adversar.

Omul meciului a fost însă, fără doar și poate, Anthony Martial. Nu pentru că a reușit al 9-lea gol al sezonului, ci pentru că i-a terorizat continuu pe fundașii adversi. Astfel, francezul trimite un mesaj puternic pentru Sanchez, care e aproape de a semna cu United. Mai avem nevoie de jucătorul de la Arsenal? Ce facem cu cei doi, după ce semnează și chilianul?

Ce urmează

Următorul meci în Premier League pentru ”diavolii” lui Mourinho va fi în ultima zi din ianuarie, la Londra, pe Wembley, împotriva lui Tottenham. Până atunci însă, vineri, în FA Cup, United se deplasează la Yeovil Town.

Glory, glory, Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *