14, Mar 2021
Menținem ritmul. Man United – West Ham 1-0

Manchester United și-a propus 3 puncte în partida cu West Ham United și le-a reușit pe merit, după 1-0 pe Old Trafford. ”Diavolii” au jucat din nou economicos, dar mențin ritmul lui Leicester și rămân pe locul 2 în clasament.

Elevii lui Solskjaer au dominat clar partida, la orice statistică. Norvegianul a început cu cel mai bun 11 disponibil. Rashford a făcut și el parte din echipa de start, deși era dat incert înainte de meci.

Deși a jucat din nou un fotbal destul de lent și previzibil, Manchester United și-a creat trei bune oportunități de a marca în prima repriză. Mason Greewnood a jucat atacant și a avut misiunea de a-l suplini pe Martial, care s-a descurcat de minune împotriva lui City.

Mason s-a ocupat foarte bine de sarcini și a fost un ghimpe în coasta apărării lui West Ham. Tânărul de 19 ani a creat nu doar motive de alertă în apărarea adversă, dar și culoare pentru Bruno, James și Rashford. Niciunul dintre aceștia nu s-a prins insă de intențile lui Greenwood. E adevărat că a lipsit și mijlocașul care să speculeze acele culoare și să trimită pasa exact acolo.

Rashford a jucat cu frâna de mână trasă și nu e de mirare, căci vine după o săptămână în care a stat pe bancă cu o accidentare la spate. James a fost prea economicos și lipsit de simțul aventurii. S-a descurcat perfect în apărare, dar nu a fost deloc curajos pe fază de atac.

Apărarea a funcționat bine. Shaw a fost din nou peste tot în banda stângă și a creat superioritate în acel flanc, lucru care nu s-a întâmplat în oglindă, în cealaltă parte de teren, unde AWB s-a limitat la atribuțile defensive.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care United s-a chinuit să desfacă apărarea lui West Ham. Chiar și așa, Rashford a ratat două lovituri de cap din poziții bune, iar Greenwood a trimis în bară. Asta doar în prima repriză.

Golul a venit dintr-un corner și la momentul oportun. McTominay a ratat lovitura de cap, mingea s-a lovit de Dawson și a intrat în poartă. Norocos, dar meritat.

Oaspeții au ieșit la joc târziu. De fapt, West Ham a jucat de parcă Moyes ar fi încă îndrăgostit de Manchester United și nu ar fi vrut să-i facă rău. Deși s-au deschis mai mult după golul primit, ”ciocănarii” n-au pus poarta lui Henderson în pericol în prea multe situații. Astfel, oaspeții n-au avut niciun șut pe poartă timp de 90 de minute.

Însă, lucrul acesta a deschis culoare pentru Manchester United. Greenwood a lovit bara încă o dată, iar Fabianski a scos superb un șut al lui Bruno pe care scria 2-0.

Așadar, o altă victorie binevenită pentru Manchester United. ”Diavolii” continuă în urma lui City, pe locul 2 în Premier League. Și, pe lângă meciul fără gol primit, trec din nou peste Leicester și mai pun două puncte peste Chelsea, în lupta pentru Top 4.

Până la pauza competițională de la finalul lunii martie, Manchester United se va deplasa la Milano, joi, în returul optimilor din Europa League, iar apoi la Leicester, pentru sferturile de finală din Cupa Anglie, duminică, pe 21 martie.

Cifre

0 – șuturi pe poarta lui manchester United a avut West Ham United.

4 – meciuri consecutive în Premier League fără gol primit.

1 – Manchester United are doar o înfrângere în ultimele 23 de partide în Premier League, 14 victorii și 8 remize.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *