16, Jun 2020
Marcus Rashford – inimă de leu și suflet de copil

Cine s-ar fi gândit că Marcus Rashford are o inimă de leu, deși terorizează meci de meci defensivele din Premier Lague? Atacantul lui Manchester United a fost foarte activ pe durata izolării provocate de Coronavirus și a sărit în ajutorul copiilor săraci.

Cifrele oficiale spun că sunt peste 1.2 milioane de copii foarte săraci care trăiesc cu o singură masă pe zi, cea pe care o oferă guvernul britanic printr-un program școlar. Aflat într-o situație asemănătoare în urmă cu 11-12 ani și fără ajutor din partea nimănui, atacantul lui Manchester United nu a putut sta impasibil la situația în care se află acești copii.

O dată cu instaurarea stării de urgență, însă programul a primit o mare lovitură. Din cauza regulilor de distanțiere socială, școlile au reușit tot mai greu să le livreze mâncare copiilor nevoiași astfel că guvernul britanic a trecut la un program special de vouchere. Doar că acesta nu a funcționat pentru toată lumea. Sute de mii de mămici s-au plâns școlilor că nu pot să downloadeze voucherul de 15 lire sterline pe săptămînă pentru copil și că astfel nu au acces la mâncare pentru copiii lor.

Inimă de leu – mentalitate de învingător

Am fost crescut de o mamă singură, cu alți 4 copii. Eram și noi parte din acest program. Cumpăram mâncare de la Poundland (un magazin unde orice articol costă sub o liră). Programam dinainte. Cumpăram 7 iaurturi și niciodată nu aveam voie să mănânc două într-o zi.

Cu zâmbetul pe buze, de mic copil. Foto: captură video BBC

Dar au fost zile când nu aveam ce să mâncăm. Pur și simplu nu era mâncare pe masă. Am înțeles greutatea situației și am trăit cu asta. Pentru că jucam fotbal cu mulți prieteni, când nu aveam mâncare acasă mergeam pe la ei și întrebam dacă nu au ceva să-mi dea și mie. E foarte trist ca asta să se întâmplă și în 2020.

Spre norocul meu eu am avut succes cu fotbalul și la 11 ani am fost luat la academia lui Manchester United. Mi-a fost greu să plec de lângă mama, dar a trebuit s-o fac pentru binele meu, al ei și al fraților mei, a spus Rashford pentru BBC.

Și astfel, fotbalistul de 22 de ani s-a aliat cu o organizație non-guvernamentală din UK și a adunat de la instaurarea stării de urgență peste 20 de milioane de lire, suficient cât să ofere 3 milioane de mese pentru copiii nevoiași. Jos pălăria, Marcus!

Dar, Rashford nu s-a oprit aici. Din 15 iunie, guvernul a pus stop programului cu mâncare gratuită pentru școlarii nevoiași, la fel cum face în fiecare vacanță de vară. Fotbalistul lu Manchester United a prezentat o scrisoare deschisă către guvern în care cere ca programul să continue și pe durata verii: ”Programul nu e gândit în așa fel ca familile să aibă succes, așa cum a fost cazul meu”, a fost pledoaria lui Marcus. Dar politicienii britanici au fost greu de înduplecat și au refuzat cererea lui.

Fotbalistul promite să nu se oprească aici, iar inima lui de leu îi va ajuta și pe alți copii din întreaga Marea Britanie: ”Voi lupta până când niciun copil din Marea Britanie nu va mai trebui să-și facă griji ce va mânca mâine”.

Ce-ți poți dori mai mult de la un fotbalist decât să dea goluri multe și să fie implicat în ajutorarea comunității de pe străzile care provine? Marcus Rashford le face pe ambele și deocamdată o face foarte bine.

Cum a ajuns Marcus Rashford la nivelul la care e acum? Citiți aici o poveste marca manutd.ro.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Marcus Rashford – inimă de leu și suflet de copil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *