4, Feb 2018
Manchester United – Huddersfield 2-0. Primul gol al lui Alexis Sanchez pe Old Trafford

Îi așteptam pe Terrieri cu setea de răzbunare după înfrângerea din tur, prima din sezon, când lui David Wagner îi ieșea tot ce încerca. 3 luni mai târziu, Huddersfield este una dintre cele mai slabe echipe din Premier League și rezultatul n-a fost vreo secundă în dubii pentru Diavoli. A fost Manchester United – Huddersfield 2-0, dar parcă mai notabile au fost punctele pierdute de vecinii gălăgioși la Burnley. Calculele pentru titlu nu se schimbă, 13 puncte înseamnă o prăpastie în Premier League.

Scriam în avancronica meciului că Mourinho ar trebui să facă o schimbare radicală în primul 11, împotriva lui Huddersfield. Mă gândeam la o porție de odihnă pentru Lukaku și șansă pentru Rashford sus, dar portughezul a ținut să-i arate lui Pogba că United poate câștiga și fără el. Mourinho își plătește polițele, iar pe Paul l-a criticat public după meciul execrabil făcut în înfrângerea cu Spurs.

Cu Pogba, Martial și Rashford pe bancă, iar Phil Jones nici măcar în lot, Diavolii au arătat așa: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Matic, Mata, McTominay – Alexis, Lukaku, Lingard.

United s-a instalat din primele minute la conducere și remiza albă de până la pauză a fost doar rezultatul apărării supra-aglomerate a Terrierilor și a intrărilor foarte tari la băieții lui Mourinho. Lukaku a deblocat meciul, din centrarea pe jos venită de la The Special Juan). Apoi Alexis a scos un penalty mult mai puțin clar decât unul neacordat, în prima parte, la McTominay, dezintegrat de Kongolo în careu. Tot chillianul a bătut, tot el a și ratat și tot el a înscris pe respingerea lui Lossl.

Meci fără vreun motiv de a fi mai mult decât o pagină de statistică pentru Man United:

  • 75% posesie (83% în zona careului advers), de 3 ori mai multe pase reușite decât adversarul (care nu cred să fi legat mai mult de 3 la vreun moment al meciului), câteva ocazii notabile (7 mingi pe spațiul porții).
  • Gol la debut pe Old Trafford pentru Alexis, care a încercat să așeze jocul și i-a deblocat excelent în câteva faze pe Mata și Lingard. La fel ca Lukaku, dar din motive diferite (viteză, tehnică), Alexis scoate apărătorii din sistem și-i trage cu el, spațiile fiind oricui are chef să le ocupe.
  • De Gea, la meciul 300 pentru United, efectiv n-a avut ce apăra (niciun șut pe poartă), așa că a sărbătorit cu un clean-sheet.
  • McTominay joacă 90 de minute pentru a șasea oară în acest sezon și n-avem ce să-i reproșăm. S-a ținut excelent, fără să încerce vreo nebunie, așa începe.
  • Sunt 6 luni de când ne făceam calculele pentru centrul defensivei și Smalling părea să fie cam a patra sau a cincea opțiune, dar iată că e cam prima în acest moment și chiar bifează două ocazii de gol!

Huddersfield n-a făcut nimic pentru puncte în acest meci:

  • David Wagner l-a schimbat pe Schindler cu Hafele, care a luat galben și a făcut penalty în primele 5 minute după intrarea pe teren.
  • Intrările foarte tari au fost singura alegere tactică evidentă. L-au luat în vizor pe Scott McTominay, dar băiatul e făcut din ce trebuie pentru a fi Diavol Roșu și a rezistat. Wagner a trebuit să facă schimbare după 30 de minute, Billing fiind pus pe rupt picioare.

În săptămâna care urmează, Diavolii n-au niciun meci pentru că au fost cuminți și au trecut de Yeovil fără rejucare în FA Cup. Mergem la Newcastle săptămâna viitoare, în zona fierbinte a retrogradării, pentru ultimul set de reglaje înainte de excursia la Sevilla din Liga Campionilor. S-auzim de bine până atunci!

Glory, glory, Man United!

PS: Old Trafford e impresionant când tace și parcă-i poți auzi respirația lui Sir Bobby Charlton din tribune, la comemorarea a 60 de ani de la dezastrul de la Munchen. 

Sursa foto: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Manchester United – Huddersfield 2-0. Primul gol al lui Alexis Sanchez pe Old Trafford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *