10, Mar 2021
Cine e John Murtough, noul DOF de la Manchester United

Manchester United are începând de astăzi un ”Director of Football” în persoana lui John Murtough. Deși au contactat în ultimii ani nume grele în domeniu, ”diavolii” au decis să meargă pe mâna unuia de-ai casei.

Dar cine e John Murtough și care este rolul său?

John Murtough a ajuns la Manchester United în 2013, o dată cu David Moyes. Cei doi au lucrat împreună la Everton până în 2012, Murtough fiind director al departamentului Sports Science cu rolul de a studia evoluția corpului pentru a îmbunătăți performanțele sportive.

Înainte de a ajunge la Manchester United, John Murtough a lucrat și pentru Premier League, unde a fost directorul departamentului care se ocupa de dezvoltarea tinerilor fotbaliști din academii.

Acest rol l-a adus și la Manchester United, sub comanda lui David Moyes.

În mandatul său s-au extins academia, la nivel de facilități oferite, cât și echipa de scouteri. Reformele sale au făcut ca fotbaliști precum Scott McTominay, Marcus Rashford sau Mason Greenwood, ca să-i numim doar câțiva dintre ei, să promoveze la echipa mare, scrie Manchester Evening News.

John Murtough este cel care s-a ocupat de asemenea de crearea echipei de fete. Sursa citată mai notează că acesta s-a prezentat ca Director of Football de fiecare dată când s-a făcut un transfer.

Care e rolul lui John Murtough ca Director of Football

Rolul lui John Murtough va fi acela de a se ocupa de recrutarea de jucători. Nu că United nu ar fi cheltuit, căci s-au dat sume uriașe pe transferuri. Acesta împreună cu antrenorul și departamentul de scouting vor trebui să pună bazele unei stategii de transferuri pe termen mediu și lung în baza unei filozofii pe care o va identifica împreună cu clubul și staff-ul tehnic.

Pe baza a ceea ce dorește să facă, Solskjaer își instruiește scouterii ce tipuri de jucători vrea să transfere, aceștia vor identifica țintele care cred că răspund cerințelor managerului, iar apoi lista va trece pe la John Murtough care se va ocupa de transferuri și care va face tot ce este posibil ca acest proces să se repete cu succes de fiecare dată. Matt Judge s-a ocupat de transferuri în ultimele sezoane, iar acum se va duce doar la negocieri.

John Murtough se va folosi și de expertiza tehnică a noului director sportiv, în persoana lui Darren Fletcher, cu care va lucra de aproape la fiecare transfer. Fostul jucător al lui Manchester United este foarte respectat între seniorii clubului. Sursa citată anunță că acesta a participat la mai multe ședințe importante alături de directorii clubului pentru a pune la cale noua direcție în care o va lua clubul, iar ideile acestuia au fost pe placul celor din conducere.

Conform Training Ground Guru, John Murtough a pus de asemenea în mișcare un proiect științific prin care o echipă de analiști studiază ptrintr-un soft computerizat avansat date din timpul partidelor. Cu ajutorul acestui soft echipa tehnică primește datele necesare pentru a îmbunătăți performanțele jucătorilor.

În urma acestei mutări, Ed Woodward nu va mai fi implicat în transferuri, la Manchester United. Cel puțin nu în partea tehnică a acestui aspect.

Edwin van der Saar, actualmente la Ajax, Rio Ferdinand, Ralph Rangnick, Paul Mitchell, fostul DOF al lui Southampton și Tottenham sau Stuart Webster au fost printre cei pe care United i-a urmărit în ultimii ani.

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *