14, Mar 2018
La Ben Yedder(e) Liga Campionilor

Manchester United spune adio Ligii Campionilor încă din faza optimilor de finală, după ce a pierdut pe teren propriu în fața celor de la FC Sevilla, scor 1-2. Venită după o serie de trei victorii consecutive, United a clacat în poate cel mai important meci. Cu campionatul deja pierdut, Liga era marele vis al fanilor.

Mourinho, prudent

Totul s-a năruit după o evoluție neconvingătoare, deloc rea, dar prea prudentă pentru o echipă în căutarea unei calificări. Jose Mourinho a început partida cu Fellaini în formula de start, cu Alexis în stânga și cu Rashford în dreapta.

De Gea – Valencia (Mata), Bailly, Smalling, Young – Matic, Fellaini (Pogba) – Rashford, Lingard (Martial), Alexis – Lukaku

Montella, inspirat

După o primă repriză echilibrată, fără ocazii mari de gol, antrenorul celor de la Sevilla a mutat inspirat pe final. L-a scos pe Muriel și l-a băgat pe teren pe Ben Yedder. Tunisiano/francezul a avut nevoie de câteva minute să îngroape partida și speranțele celor peste 70.000 de fani ai lui United.

”Diavolii” s-au trezit abia la 2-0. Și a fost mult prea târziu. Golul lui Lukaku este doar o frecție la picior de lemn și părăsim Europa într-un mod rușinos, în fața unui adversar mai mult decât accesibil.

Prea puțin

Plecata ca mare favorită și venită după o serie de meciuri bune, United nu are nicio scuză pentru ratarea calificării. Dar mai ales pentru jocul prestat. Fără idei în ofensivă, ”diavolii” au jucat bine timp de aproximativ 70 de minute, perioadă în care Sevilla nu și-a creat nicio ocazie mare de gol.

United a trăit doar din zvâcnirile lui Rashford și prin acțiunile solitare ale tancului Lukaku. Cu toată dragostea pe care i-o port, Marcus nu e aripă clasică. Se debarasează cu ușurință de adversarul direct, are tehnică, dar când e pus în fața livrării mingii pentru oamenii din careu, dă mereu greș.

Alexis a fost inexistent și e greu de înțeles de ce nu trage la poartă. A avut două-trei oportunități bune în care a preferat să centreze în loc să-și încerce norocul în fața lui Rico.

Lingard s-a mișcat mult și a ratat o oportunitate bună. Matic a fost motorul de la mijloc, dar ne-a lipsit incisivitatea lui Valencia. Sau a lui Young. Cu Rashford vioara întâi în aceeași bandă, ecuadorianul a fost redus la faza defensivă, apărând de puține ori în ofensivă.

#MourinhoOut?

Ce scuze mai are Jose? O să reclame un posibil penalti în prima repriză și o lovitura indirectă din careu, în minutele de final. Dar cum o să explice jocul prudent al echipei sale când avea nevoie de gol pentru calificare?

S-a mai terminat un sezon! Campionatul e dus, Liga la fel. Mai rămâne doar FA Cup. Dar e asta suficientă pentru o echipa ca Manchester United cu un antrenor ca Mourinho? Timpul ne va răspunde, până atunci nu avem ce face decât să ridicăm capul și să mergem înainte.

A, și să nu uităm: Glory, glory Manu United! Acum, mai mult ca niciodată!

 

 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *