24, Dec 2020
Semifinale Cupa Ligii. Everton – Man United 0-2

Manchester United o bate pe Everton pentru a doua oară într-o lună și jumătate și se califică în semifinalele Cupei Ligii Angliei, unde va repeta duelul din sezonul trecut.

”Diavolii” s-au impus prin golurile marcate de Cavani și Martial, pe finalul partidei și se pregătesc de o semifinală cu Manchester City, la fel ca în sezonul trecut. Meciul se joacă la începutul lui Ianuarie, în singură manșă, pe Old Trafford.

Trupa lui Solskjaer a început meciul foarte bine și a dominat-o clar pe Everton. În prima jumătate de oră gazdele nici nu s-au apropiat de poarta lui Henderson. Cavani, Bruno, Van De Beek, Pogba sau Greenwood au ratat cu seninătate ocazie după ocazie.

Apoi meciul s-a echilibrat și gazdele au avut câteva atacuri periculoiase, dar chiar și așa au avut doar 3 șuturi pe poartă, toate în prima repriză. Spre comparație, Cavani a tras de 4 ori pe poartă.

Solskjaer a început în formula: Henderson – Tuanzebe, Bailly, Maguire, Telles – Matic, Pogba – Greenwood, Bruno, Van de Beek – Cavani.

Foto: bbc.co.uk

Carlo Ancelotti a început partida cu un bloc defensiv, sperând că Manchester United va avea probleme în a găsi spații de joc. Solskjaer a început cu Cavani și deplasarea acestuia în teren a facilitat crearea ocazilor de joc.

Mina l-a urmărit peste tot pe uruguaian, astfel că Van de Beek, Pogba sau Bruno au apărut nestingheriție la finalizare. A fost totuși nevoie de introducerea lui Rashford și Martial pentru a debloca meciul.

Francezul a oferit asisst-ul la golul lui Cavani și a marcat golul doi al partidei, după un contraatac fulger.

Astfel, Manchester United este în semifinalele Cupei Ligii Angliei după un meci în care a arătat că poate și să creeze ocazii de gol în fața unei echipei setate pe apărare.

Matic vs Bruno

Singurul aspect negativ în urma acestei partide e îmbrânceala dintre Bruno Fernandes și Matic. Sperăm că e doar o altercație rezultată în vâltoarea meciului și nimic mai mult.

Cifre

16 – semifinale de League Cup are Manchester United

0 – goluri a primit Manchester United în Cupa Ligii Angliei

Pentru ”diavolii” lui Solskjaer urmează un alt meci tare, în a doua zi de Crăciun, pe terenul lui Leicester, sâmbătă de la ora 14:30, apoi marți se vor duela cu Wolverhampton.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *