7, Mar 2022
Diavolul la pământ. Man City – Man United 4-1

Diavolul e la pământ. United n-a rezistat în fața lui City decât o repriză, după care s-a prăbușit. ”Vecinii gălăgioși” au reușit astfel prima victorie în campionat, pe teren propriu, în 3 ani și jumătate în fața lui United.

Prima repriză a fost foarte bună pentru oaspeți. Chiar și Roy Keane a fost impresionat la jumătatea partidei de modul curajos în care ”diavolii” s-au prezentat pe Etihad. Duminica începuse prost pentru partea roșie a orașului o dată cu știrea că Ronaldo, Cavani, Varane și Shaw nu sunt disponibili pentru derbiul orașului.

Practic, meciul a început de la 1-0, când o greșeală în apărare i-a costat grav pe elevii lui Rangnick. Sancho a fost apatic și a alergat înapoi într-o doară, astfel că De Bruyne a rămas liber în centrul terenului, cu metri buni în fața sa. Telles a rămas astfel într-o situație doi contra unu. Brazilianul s-a hotărât greu pe cine să marcheze, căci îi avea sub supraveghere pe De Bruyne, scăpat din marcajul larg al lui Jadon, și pe omul său de bandă, pe Mahrez. Până s-a decis Telles mingea era deja la belgian, care n-a ratat pentru 1-0.

Chiar și așa, United a fost curajoasă în primele 45 de minute. Cu Pogba și Fernandes pe post de 9 fals, Man United s-a ținut bine și chiar i-a pus mari probleme lui City. Astfel, golul lui Sancho a venit total meritat pe fondul dominării trupei lui Rangnick.

Contratatc școală, Pogba pasă pentru Jadon, Bruno merge la învăluire și îl trage pe Walker după el lăsând astfel spațiu pentru Sancho. Englezul mai face un dribling, trage superb la colțul lung pentru 1-1 și își spală greșeala de la golul gazdelor. Apoi se duce către fanii lui City să celebreze.

Foto: premierleague.com

Însă cine râde la urmă, râde mai bine, spune o vorbă de pe plaiuri mioritice. United a continuat să pună mari probleme, dar o altă greșeală în lanț a dus la 2-1. Elanga pasează greșit pentru un contraatac, mingea ajunge în bandă, Wan-Bissaka e prea relaxat, centrare în careu, mingea e respinsă, ajunge la Foden, care îl ridiculizează pe Lindelof și e oprit de De Gea. Maguire decide însă inexplicabil să lase mingea printre picioare și aceasta ajunge la un adversar. Blocajul vine imediat, dar balonul sare din nou la De Bruyne, din nou liber ca pasărea cerului și gazdele sunt din nou în avantaj.

Pe rând, Sancho sau Fernandes puteau egala, dar au fost neinspirați și la pauză s-a intrat cu City în avantaj. În studioul TV, Roy Keane era mulțumit de forța ofensivă a lui United, dar era îngrijorat de cea defensivă.

A doua repriză avea să-i confirme vorbele fostului mijlocaș de fier a lui United, căci atacând-o pe City, înseamnă să lași mult spațiul liber în defensivă. Deși Fred și Elanga au stat mai aproape de Wan-Bissaka pentru a închide bulevardul pe care au alergat toată prima repriză oamenii lui Guardiola, asta s-a întâmplat pentru numai 10 minute.

Chiar și așa, meciul s-aschimbat în rău pentru ”diavoli”. De Bruyne a avut același spațiu liber imens în centrul terenului și de acolo a pornit pericolul. Doar De Gea a făcut ca scorul să nu fie mai drastic. United a terminat repriza secundă cu niciun șut spre poartă, chit că au intrat Rashford și Lingard pe teren. Tabela a arătat la final 4-1 pentru gazde.

E de altfel, prima victorie de acasă a ”cetățenilor” din 2018 încoace, când Guardiola îl învingea pe Etihad pe Jose Mourinho. De atunci, United a câștigat 3 meciuri la rând pe terenul rivalei, primind doar un singur gol în această secvență.

Lucrurile se complică și mai multe pentru Rangnick&Co. Man United e la un punct în spatele lui Arsenal, dar cu trei meciuri mai multe jucate.

”Diavolii” au o săptămână la dispoziție să pună lucrurile la punct, căci urmează o altă partidă tare, împotriva lui Tottenham, echipă care are și ea aspirații la locurile de Champions League.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *