9, Jan 2019
Diavolii viitorului – 4 – ”Creierul” de la mijlocul terenului, urmașul lui Scholes și Carrick

Continuăm seria ”diavolii viitorului”. Am făcut cunoștiință cu explozia și eficacitatea lui Greenwood, cu tehnica și eleganța lui Gomes și cu magicul picior stâng al lui Chong. Astăzi, vă prezentăm mintea limpede de la mijlocul terenului, fotbalistul care credem noi că o să fie urmașul lui Scholes și Carrick.

Născut la doar câteva mile de Liverpool, de cealaltă parte a râului Mersey, tânărul de doar 17 ani a impresionat la academia lui Manchester United, încă de la început, când a debutat la U8. Numele său este James Garner și este căpitanul naționalei Angliei, U17. Nu este un ”maverick” precum celebrul actor american cu același nume, el impresionează prin calitățile de lider și prin viziunea sa pe teren.

James este un mijlocaș defensiv, dar la nevoie poate juca și fundaș central. Este profilul de jucător ”box to box”, un lider înnăscut, fotbalist tăcut, muncitor, mereu calculat în fiecare decizie pe care o ia pe teren. Precum Scholes sau Carrick, cu care este asemănat, Garner excelează la capitolul viziune pe teren și pasarea mingii. Foarte bun cu balonul la picior, James este capabil să-și conducă echipă către victorie datorită calităților sale de lider. Pasează foarte bine între linii, aleargă mult, găsește culoare pe care alții nu le văd și-i pune pe atacanți în situații clare de gol cu o singură atingere a mingii.

Creierul de la mijlocul terenului

Un astfel de prospect merită tratat ca atare, astfel că Manchester United i-a oferit primul contract de profesionist în luna mai 2018, după un singur sezon la U18. Fiind căpitan al echipei, Garner și-a condus echipa spre câștigarea seriei Nord a campionatului, dar a ratat finala cu Chelsea din cauza prezenței la naționala Angliei.

James Garner l-a impresionat chiar și pe Mourinho, care l-a inclus pe tânărul fotbalist de 17 ani în lotul care a făcut deplasarea în turneul american, din vară.

Foarte matur pentru vârsta sa, James Garner a impresionat și la naționala Angliei. Căpitan al echipei U17, acesta a fost titular incontestabil și și-a condus echipa până în semifinalele Campionatului European, Anglia fiind eliminată de viitoarea campioană, Olanda, la penaltiuri.

Mai mult decât atât, James este piesă de bază în echipa de tineret a lui United care s-a calificat en-fanfare în optimile Champions League, după 5 victorii și o remiză. Acesta a jucat 4 din cele 6 partide, iar în deplasarea de la Valencia a făcut parte din lotul primei echipe.

Chiar dacă nu a debutat încă la prima echipă, ”Creierul”, așa cum îl vom porecli noi de acum încolo, va fi cu siguranță un lider al lui Manchester United peste ani și va face curând pasul către lotul echipei mari. Mai ales că va avea și de la cine învăța, sub tutela lui Michael Carrick.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 2
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Diavolii viitorului – 4 – ”Creierul” de la mijlocul terenului, urmașul lui Scholes și Carrick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *