5, Jul 2023
De ce l-a vrut United pe Mount!!!

Manchester United a anunțat transferul lui Mason Mount. Fotbalistul de 24 de ani a ajuns pe Old Trafford în schimbul a 55 de milioane de lire, plus încă 5 milioane de lire dacă ”diavolii” câștigă multiple trofee și Mount joacă un anumit număr de partide. Cine s-ar supăra pe acest scenariu?

Dar, de ce a insistat United pentru Mason Mount cu atâta ardoare, un fotbalist de care Chelsea a fost gata să se debaraseze atât de ușor?

Era evident de la finalul campaniei precedente că Manchester United are nevoie de întăriri dacă vrea să progreseze de la locul 3 pe care a terminat stagiunea 2022-2023. Un portar, un fundaș, un mijlocaș și un atacant erau prioritățile lui Ten Hag. În cel mai bun scenariu, încă un jucător la centrul terenului era și el pe listă. Am explicat mai multe în materialul de mai jos.

De ce l-a vrut United pe Mount

În primul rând, s-a observat în destule rânduri în stagiunea precedentă că United a suferit la mijlocul terenului atunci când acolo nu era Casemiro, dar mai ales după accidentarea lui Eriksen. ”Diavolilor” le-a fost greu să țină de minge și de multe ori au oferit adversarilor ocazii de gol după ce au pierdut balonul la centrul terenului.

Astfel, Ten Hag s-a hotărât să adreseze această problemă și l-a dorit insistent pe Mount. De ce Mason? Pentru că fotbalistul de 24 de ani născut la Portsmouth este un excelent fotbalist cu mingea la picior, se descurcă foarte bine sub presiune și aleargă constant. Aceste calități l-au sedus pe Ten Hag, care este convins că Mount poate fi acel liant între apărare și atac oferind energie, viziune, creativitate și protecție suplimentară pe lângă Casemiro.

Erik l-a dorit pe Mount și la Ajax, în 2018-2019, după ce l-a văzut pe mijlocașul englez împrumutat de la Chelsea la Vitesse. ”Mase”, așa cum este poreclit de colegii de la echipa de club și națională, are un profil care se combină la perfecție cu ceea ce vrea Ten Hag să introducă la Manchester United.

Trio de vis – Casemiro, Mount, Bruno?

Casemiro va oferi protecție, United are nevoie de un mijlocaș capabil să primească mingea cu fața la propria poartă, să facă față sub presiunea pressingului adversarilor și să avanseze cu mingea la picior creând superioritate pe fază de atac. Vă mai aduceți aminte că ”diavolii” l-au curatat toată vara trecută pe De Jong de la Barcelona?

Nu doar că Mount este capabil de așa ceva, Mason are și un simț al porții extraordinar. ”Mase” nu este tipul de jucător care oferă un volum mare de pase, precum Bruno, ci este un fotbalist mult mai selectiv și știe exact când să paseze în față sau când să încetinească jocul. Conform statisticilor, acesta face 6-7 pase progresive pe meci. Când jocul îi dictează, Mount primește de la fundași și are o pasă lungă precisă. Apoi, de cele mai multe ori avansează către careul advers pentru a marca.

Pe lângă aceste atribute, Ten Hag a fost impresionat și de versatilitatea lui Mount. Fotbalistul de 24 de ani poate juca atât ca număr 8 sau ca decar, dar și în bandă, atât în stânga, cât și în dreapta.

Cel mai important lucru însă este că Mount se completează perfect cu Bruno și Casemiro, adică umple exact golurile pe care mijlocul lui United le-a avut în sezonul trecut. Imaginea alăturată face cât o mie de cuvinte. FOTO: twitter.com/@EverydayMUFC22

Vorbind de imagini care spun totul, ce părere aveți de cea din dreapta? De la debutul său la Chelsea, Mount a fost jucătorul cu cele mai multe prezențe, cele mai multe minute jucate, goluri și pase decisive.

Mount a debutat la Chelsea într-un meci pe Old Trafford câștigat de United cu 4-0, în debutul sezonului 2019-2020. În perioada 2019-2023 în care a jucat pentru ”albaștrii”, Chelsea a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor.

Un alt aspect important în urma acestui transfer este și numărul de partide jucate de Mount. Degeaba ai talent dacă nu ești disponibil, vezi Martial 😊.

Mason Mount a jucat câte 53, 56 și respectiv 51 de partide pe sezon în primele sale 3 campanii în tricoul lui Chelsea. Stagiunea 2022-2023 a fost una dezastruoasă pentru albaștri și Mount a prins doar 35 de partide în toate competițile lipsind de la 13 meciuri din cauza unei accidentări la spate.

Un lucru e cert, Mount a fost cerut de Ten Hag și asta trebuie să fie cea mai bună observație. Este important ca Manchester United să transfere jucătorii pe care-i dorește antrenorul pentru că doar așa aceasta își va putea pune în aplicare ideile. Mason Mount a fost dorit și de Klopp la Liverpool și de Arteta la Arsenal, dar a ales Manchester United. Asta spune multe.

Programul estival al lui United

12 iulie

Manchester United – Leeds United

19 iulie

Manchester United – Lyon

22 iulie

Manchester United – Arsenal

26 iulie

Manchester United – Wrexham

27 iulie

Manchester United – Real Madrid

31 iulie

Manchester United – Borussia Dortmund

6 august

Manchester United – Athletic Bilbao

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi