22, Nov 2020
Chinuit. Man United – WBA 1-0

Manchester United a reușit prima victoria pe teren propriu din noul sezon de Premier League. ”Diavolii” s-au chinuit cu West Brom, dar s-au impus cu 1-0, prin golul lui Bruno Fernandes.

Portughezul a dat gol din penalty, dar doar din a doua încercare, la fel ca în meciul cu PSG. Arbitrul a fluierat un hent în careu. Bruno a tras în dreapta, Johnstone a ghicit colțul și a parat, dar a ieșit de pe linia porții și lovitura s-a repetat. La reluare, portughezul a bătut în stânga și a făcut 1-0.

Johnstone, omul meciului

E o victorie chinuită, dar meritată pentru Manchester United. Deși a făcut un joc sub așteptări, trupa lui Solskjaer și-a creat mai multe ocazii decât oaspeții, lucru care era de așteptat considerând statutul celor două formații.

Chiar și așa, Manchester United a fost mult sub ceea ce așteaptă fanii, mai ales în fața unei echipe aflate pe locul 18 înaintea etapei, fără victorie după 8 runde în Premier League și cu al treilea cel mai prost raport între golurile marcate și cele primite în top 5 ligi din Europa.

Foto: premierleague.com

Martial în trei rânduri, o ocazie cu șut din 10-11m direct în portar, Rashford în două rânduri, și Maguire au irosit ocazii care în mod normal ar fi trebuit să fie fructificate. Ocazile l-au făcut mare pe Johnstone care a fost numit omul meciului atât de Skysports, televiziunea care a transmis meciul, dar și de BBC.

Solskjaer a schimbat în linia de mijloc și McTominay a luat loc doar pe bancă, mizând că Matic și Fred, care n-au fost la echipele naționale sunt mai proaspeți. Plus Mata, aflat în aceeași situație. Brazilianul însă i-a simțit lipsa lui Scott, iar mijlocul n-a funcționat la turație maximă.

Din contră, cei trei au fost mai nesiguri decât Bruno sau Rashford. Alex Telles a debutat și el oficial în Premier League, dar brazilianul a fost mai cumpătat în ofensivă, semn că ori a primit sarcini mai mult defensive din partea lui Solskjaer, ori a avut emoții la debut.

Victorile aduc victorii

WBA a profitat de aceste neînțelegeri în linia mediană și astfel și-a creat oportunități bune de a marca. De Gea i-a oprit pe Grant și Townsend, și bara transversală pe Robinson. Arbitrul a dat penalty la o intrare asupra lui Gallagher, dar a întors decizia după ce a revăzut imaginile pe monitorul VAR.

Foto: premierleague.com

A fost o victorie chinuită, dar binevenită. Urmează o altă partidă importantă, în Liga Campionilor, împotriva lui Istanbul Basaksehir și o victorie, chiar și chinuită ca aceasta e primită. Victorile aduc victorii, spune o vorbă din folclorul microbistic de la noi, și sperăm că acest lucru se va întâmpla și în cazul lui Manchester United. Victorile vor aduce și un moral mai bun, iar echipa are nevoie de asta, mai ales că urmează alte 11 partide până la finalul anului.

Formula de start:

De Gea – AWB, Lindelof, Maguire, Telles – Matic, Fred (McTominay) – Mata (Cavani), Bruno, Rashford (Van de beek) – Martial.

Pogba și Greenwood au absentat din lot. Francezul a resimțit o lovitură la gleznă, iar Mason abia a revenit la antrenamente după 8 zile de pauză și a fost menajat.

Cifre

Manchester United e la 7 puncte de lider, cu un meci în minus.

Ultimele 8 partide 5 victorii – o remiză – 2 înfrângeri.

E prima victorie pe teren propriu după 6 meciuri.

324 de minute au trecut de la ultimul gol pe teren propriu în Premier League

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *