3, Dec 2021
Bye, Michael! Hallo, Ralf! Man United 3-2

După 15 ani în tricoul lui Manchester United, Michael Carrick spune adio clubului în urma unei victorii cu 3-2, în fața lui Arsenal. În aceeași seară, neamțul Ralf Rangnick începe aventura sa pe banca ”diavolilor”. Bye, Michael! Hallo, Ralf!

Se reconfirmă ideea care afirmă că șocul din vestiar poate schimba radical atmosfera și performanța, lucru care s-a petrecut acum la United. Dovadă că ultima înfrângere a fost acel 1-4 contra lui Watford, iar de-atunci, deși nu a rupt gura târgului prin jocul prestat, United s-a calificat matematic în faza următoare din Liga Campionilor și a înregistrat două rezultate pozitive cu două dintre contracandidatele la podium, remiză cu Chelsea (1-1) și victorie, aseară, contra lui Arsenal.

Gol ciudat

Runda a 14-a din campionat nu a început așa cum și-ar fi dorit Carrick de pe bancă sau Rangnick din tribună. Arsenal a deschis scorul când încă nu apucase să treacă primul sfert de oră, în urma unei faze cel puțin interpretabile. Ieșit din poartă cu intenția de a respinge balonul care urma să ajungă în careul lui, De Gea nu a apucat să ajungă la minge că s-a și prăbușit pe gazon! Arbitrul Atkinson a lăsat jocul să continue, a ignorat faptul că spaniolul era pe jos. Smith Rowe a marcat în plasa porții lăsată liberă, procedeu des folosit în ultimii ani de către portari pentru a întrerupe jocul. Nu și acum. Acum nu era cazul, căci de Gea fusese călcat, e drept, de către Fred.

Părerea mea, numai a mea?, e că jocul trebuia oprit, cu multă vreme înainte ca mingea să ajungă în posesia celui care urma să înscrie. Pentru că arbitrul n-a fluierat înainte ca mingea să intre în plasă, golul a fost pe cât se poate de valabil, conform regulamentului.

Ocaziile la poarta lui Ramsdale, firește, s-au întețit, iar gazdele au egalat cu un minut înainte de pauză, după o fază inițiată pe partea stângă, continuată de același Fred și finalizată cu mult tact de Bruno Fernandes, a cincea reușită din acest sezon.

Golul 800 801 pentru Ronaldo

Scorul a căpătat proporții după pauză, iar după nici 10 minute de la reluare tabela arăta 2-2! Mai întâi, Ronaldo a dus-o în avataj pe United după o pasă venită de la Rashford. A fost a 800-a reușită a portughezului din carieră, a cincea reușită stagională și pentru el. Două minute mai târziu, Arsenal a replicat prin golul lui Odegaard, o minge excelent plasată lânga bara din dreapta lui de Gea.

Cristiano Ronaldo a atins borna 800 în meciul cu Arsenal.

Dacă cineva se mai îndoiește de calitățile lui De Gea, și sunt convins că sunt destui care nu-l văd pe spaniol ca pe un mare portar, ar trebui să revadă meciul cu Arsenal. Deși a încasat două goluri, fără el, United mai putea primi încă două. Cum o greșeală este mai greu de uitat, după pasa de la golul lui B. Fernandes, Fred și-a mai ajutat o dată echipa să revină în avantaj: în minutul 68 a obținut un penalty, confirmat ulterior la VAR și transformat de același Ronaldo. Golul 801!

Scor final, 3-2 și Ralf Rangnick aplaudă din tribune performanța ”diavolilor”.

Pentru Manchester United urmează o partidă cu Crystal Palace, tot pe teren propriu, iar apoi ultimul meci din faza grupelor Champions League, împotriva lui Young Boys.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *