6, Jan 2021
Blestemul semifinalei. Man United – Man City 0-2

Manchester United a mai pierdut o semifinală și ca urmare a ratat o nouă șansă de a juca un meci cu un trofeu pe masă. Blestemul semifinalei.

”Diavolii roșii” au pierdut pe teren propriu, la fel ca în sezonul trecut, în aceeași fază a competiției, în fața lui Man City. De această dată a fost 2-0 pentru ”cetățeni” în penultimul act al Cupei Ligii Angliei.

Blestemul semifinalei pentru Ole

Solskjaer are un record negativ incredibil. A jucat 7 semifinale până acum și n-a câștigat niciuna în timpul regulamentar. O singură dată s-a calificat într-o finală, în Cupa Norvegiei, după lovituri de departajare.

Partida de pe Old Trafford a fost una în același ton cu cea disputată în campionat, pe același teren. City a controlat posesia, dar fără a-și crea însă ocazii mari de poartă.

De altfel, în prima repriză a dat un singur șut pe poartă, când încercarea lui De Bruyne a lovit bara. La cealată poartă, responsabil cu cea mai mare oportunitate a fost Fernandes. Bruno a tras de la distanță, dar portarul lui Guardiola a respins frumos.

Portughezul n-a fost însă apele sale, împotriva lui City. În afară de acel șut, orice a încercat Bruno s-a soldat cu un eșec. Sigur că nu-i putem imputa lui evoluția mai slabă de aseară. N-a fost să fie.

Victor și Harry

Solskjaer a început partida în același sistem ca și în campionat. Și sistemul a funcționat, căci oaspeții au marcat două goluri atipice, norocoase putem spune pentru că nu au venit în urma unor faze lucrate la antrenament.

Nici măcar introducerea lui Lindelof în primul 11 nu i se poate imputa lui Solskjaer. Cu Victor și Maguire pe teren i-am bătut pe City de 3 ori în sezonul trecut.

Și atunci, ce i-a lipsit lui Manchester United pentru a se califica în finală? Mai multă precizie în față, căci apărarea nu s-a descurcat rău. A făcut două greșeli și a fost pedepsită.

Bruno a fost lipsit de inspiratie, astfel că misiunea de a pasa vertical i-a revenit lui Pogba. Paul însă nu s-a ridicat la miza misiunii pe care a avut-o și pentru că Rashford a fost surprins de 4 ori în offside-uri care puteau fi evitate mai ales datorită vitezei pe care Marcus o dezvoltă.

Solskjaer și-a dorit mult finala, lucru dovedit și de faptul că a făcut doar două schimbări deși avea dreptul la 5. A încercat să-și păstreze cei mai buni jucători pe teren cât mai mult posibil, dar City a fost mai bună și a meritat victoria.

Pentru ”diavolii roșii” urmează un meci în Cupa Angliei, împotriva lui Watford, sâmbătă, de la ora 22:00. Apoi, marți, de la ora 22:15 jucăm pe terenul lui Burnley, meciul restanță din prima etapă.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *