15, Nov 2022
Băiat rău, băiat bun

Vara anului 2022 o prinde pe Manchester United într-un turneu în Australia și Thailanda, iar Erik Ten Hag era nerăbdător să-i vadă la lucru pe băieți. Printre numele noi se număra și Alejandro Garnacho, fotbalist argentinian de 18 ani.

Puștiul din țara lui Messi care-l are ca idol pe Ronaldo, nu doar că n-a apucat să joace niciun minut în cele 4 partide, dar nici măcar nu a prins banca de rezerve la două dintre ele. Motivul? Indisciplină, avea să scrie presa engleză la finalul turneului.

Argentinianul a prins minute abia în ultimul meci de pregătire, cel împotriva lui Rayo Vallecano, de pe Old Trafford, când a fost titular și a jucat 73 de minute.

Alejandro a întârziat la două ședințe ale jucătorilor lui Manchester United, iar Erik Ten Hag l-a pedepsit, avea să scrie presa din Anglia referitor la faptul că acesta nu a jucat deloc în Australia și Thailanda.

Luat sub aripa lor de jucători precum Ronaldo sau Bruno Fernandes, Alejandro și-a schimbat atitudinea. Ten Hag i-a observat talentul și i-a oferit șanse de joc. Și astfel, băiatul rău s-a transformat în băiatul bun, căci Garnacho a profitat la maxim de șansa oferită.

Din cauza accidentărilor lui Sancho, Martial și Anthony, acesta a debutat în Europa League împotriva lui Sheriff, apoi a marcat primul său gol în tricoul lui United în deplasarea de la Real Sociedad. Victoria cu 1-0 n-a fost însă de ajuns.

https://www.manutd.ro/2022/11/manchester-united-castiga-real-sociedad-castiga/

Apoi și-a făcut debutul în acest sezon și în Premier League. Deși a jucat un minut împotriva lui Brighton, în primul meci al sezonului, primul meci cu adevărat l-a jucat împotriva lui Aston Villa, când a fost titular. Tot împotriva ”the villains” a debutat și în League Cup. A reușit două pase de gol.

Amprenta însă și-a pus-o pe meciul cu Fulham, de duminică. Deși United a ratat 4 ocazii foarte bune de a marca, ”diavolii” erau la egalitate 1-1, împotriva lui Fulham, pe Craven Cottage.

Ten Hag a aruncat ultima carte cu 18 minute rămase din joc și Garnacho i-a răsplătit încrederea cu un gol la ultima fază a meciului. O reușită în stilul idolului său, Cristiano Ronaldo, tot împotriva lui Fulham, în 2007.

Nu doar golul seamănă, ci și stilul de joc. Alejandro e un fotbalist inteligent, dar foarte curajos în același timp. Argentinianul e genul de winger clasic, la fel cum a fost și Ronaldo, fotbalistul care șterge varul de pe linia de tușă și pătrunde în centrul terenului. Garnacho are o viteză incredibilă, asta a și făcut diferența la Fulham. Cea mai impresionantă e eleganța cu care oprește mingea și cum aceasta se lipește pur și simplu de piciorul lui. Dacă-și va urma idolul și va fi la fel de ambițios, Garnacho va ajunge fotbalist uriaș.

Cine e Alejandro Garnacho?

Alejandro Garnacho este născut la Madrid și a jucat pentru Spania la U18. A fost format de Getafe, iar la 15 ani a ajuns la academia lui Atletico Madrid. În 2020 Manchester United a plătit 400.000 de lire sterline pentru transferul său. În vara anului 2022 a decis să joace pentru naționala Argentinei, la insistențele selecționerului Scaloni.

În sezonul precedent a fost votat cel mai bun jucător al academiei, fiind pilonul echipei de U18 care a câștigat Cupa Angliei la tineret după o așteptare de 11 ani.

https://www.manutd.ro/2022/05/class-of-22-am-castigat-cupa-angliei-man-united-u18-nottingham-forest-u18-3-1/

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *