13, Dec 2021
Atletico Madrid – Man United, în optimile Champions League. 4 jucători au evoluat pentru ambele

Manchester United va întâlni Atletico Madrid în optimile de finală ale Champions League, formație cu care n-a mai jucat în cea mai tare competiție intercluburi din Europa. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată in istorie.

În 1991 formația spaniolă s-a calificat în urma unei duble manșe din Cupa Cupelor, 3-0 la Madrid și 1-1 la Manchester.

Chiar dacă nu traversează un sezon foarte bun, Atletico Madrid este una dintre forțele Europei și campioana Spaniei.

Partidele se vor juca pe 23 februarie, manșa tur, la Madrid, iar returul pe 15 martie, la Manchester.

Radamel Falcao este unul dintre cei 4 jucători care au evoluat atât pentru Atletico Madrid cât și Manchester United. Foto: dailymail.co.uk

Deși s-au întâlnit doar de două ori în toată istoria lor există totuși o legătură între cele două echipe. Patru jucători au evoluat pentru ambele formații.

Bineînțeles, unul dintre ei este David De Gea, care a fost jucătorul lui Atletico Madrid între 2009 și 2011. Înaintea lui ”Dave Save” am mai avut alți trei jucători.

Quinton Fortune este primul dintre ei. Acesta a jucat între 1996-1999 la Atletico Madrid, apoi s-a transferat la Manchester United unde a evoluat până în 2006. A jucat 76 de partide și a marcat de 5 ori.

L-a urmat Diego Forlan, care a fost pe Old Trafford între 2002 și 2004, după care a trecut pe la Villarreal și Atletico Madrid. 63 de meciuri a prins uruguayanul în tricoul lui United și a marcat de 10 ori.

Radamel Falcao a făcut drumul invers. Columbianul a jucat mai întâi la Madrid și apoi a trecut la Manchester, unde a evoluat între 2014-2015 sub formă de împrumut. Acesta a marcat 4 goluri în 26 de partide pentru ”diavoli”.

S-a tras la sorți de două ori

Dubla dintre Atletico Madrid și Manchester United a fost stabilită după ce s-a tras la sorți de două ori din cauză că cei de la UEFA au făcut o greșeală în timpul primei extrageri.

Manchester United a fost repartizată împotriva lui PSG. Dar de ce s-a mai făcut o dată procesul?

A doua echipă extrasă din urnă a fost Villarreal. Din greșeală, cei de la UEFA au introdus în bolul cu posibilele adversare și Manchester United, deși cele două s-au întâlnit în grupe.

Andrey Arshavin i-a extras chiar pe ”diavolii roșii” ca adversari ai campioanei din Europa League. UEFA a sesizat greșeala și s-a procedat la extragerea unei a doua echipe pentru a stabili adversara ”submarinului galben”. A ieșit Manchester City și s-a continuat cu extragerea.

Pentru că softul informatic utilizat de UEFA a setat Manchester United ca și adversara lui Villarreal, când s-a făcut împerecherea cu numărul 3, United n-a mai fost introdusă, deși ar fi trebuit. S-a continuat cu extragerea, apoi la duelul cu numărul 4 a fost reintrodus și numele lui Manchester United.

UEFA a sesizat greșeala făcut abia după terminarea extragerii, astfel că s-a decis să se reia de la zero și Manchester United va juca împotriva lui Atletico Madrid.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *