13, Oct 2022
5 ore, 5 secunde – o victorie uriașă

Manchester United a reușit o victorie uriașă în fața celor de la Omonoia, în etapa a patra din grupa E, în minutele de prelungire, printr-un gol marcat de Scott McTominay. Gol care se poate dovedi extrem de important la finalul fazei grupelor.

Am mai punctat acest lucru, dar este foarte important de înțeles, că United trebuie să termine grupa pe primul loc pentru a-și face viața mai ușoară. Reamintim de asemenea că doar locul întâi se califică direct. Ocupanta poziției secunde va disputa un meci de baraj împotriva unei echipe venite din Champions League. După 4 runde în competiția regină, posibilele adversare ale lui United sunt Atletico Madrid, Barcelona, Milan, Juventus, Sevilla sau Ajax.

În aceste condiții, golul marcat de Scott McTominay are o valoare uriașă. Nu doar că aduce 3 puncte pentru United, dar o remiză ar fi însemnat practic că ”diavolii” termină pe doi. La 3 puncte în spatele liderului Real Sociedad, trupa lui Ten Hag mai speră la primul loc, mai ales că întâlnește liderul grupei în ultima partidă. Ce-i drept, meciul va avea loc în Spania, acolo unde United are un record negativ care ne sperie.

https://twitter.com/Wotyyt/status/1580662140913864704?s=20&t=uEsGZqJHoqCCzQU4hDsZRA

United a început partida de pe Old Trafford cu frâna de mână trasă. Însă, chiar și așa, cu un joc lent și previzibil, ”diavolii” au creat ocazii uriașe de gol. A lipsit doar ca Rashford, Bruno sau Casemiro, care a lovit bara, să fie mai inspirați.

În minutul 70, cardul televiziunii care a transmis acest meci s-a mutat pe Ten Hag. Cu siguranță că managerul olandez nu-și imagina că va trebui să-i introducă pe Eriksen, Sancho sau McTominay pentru a câștiga partida.

United a ratat ocazie după ocazie, Uzoho făcând meciul vieții: ”I-am mulțumit lui Dumnezeu după tragerea la sorți pentru că am căzut cu Manchester United în grupă. Sunt un fan al ”diavolilor” și acum am făcut cel mai bun meci al carierei, chiar împotriva lor”, a declarat acesta după meci.

Lui Ronaldo nu-i vine să creadă câte mingi a putut opri Uzoho. Foto:

Cu cele 90 de minute regulamentare trecute, arbitrul Jérôme Brisard din Franța a anunțat 5 minute de prelungiri. ”Sunt 5 minute care vor părea ca 5 ore pentru formația din Cipru și 5 secunde pentru Manchester United”, aruncă și mai multă tensiune pe finalul de meci comentatorul englez de la BT Sport.

După 85 de atacuri la poarta ciprioților, 34 de șuturi către poartă dintre care 12 pe spațiul porții și 70% posesie, Manchester United dă lovitura în minutul 93. Și cine altcineva putea să marcheze decât numărul 39. Și, mai mult decât atât, scoțianul e primul jucător de la un anume Ole Gunnar Solskjaer în 1999 care vine de pe banca de rezerve și marchează un gol al victoriei după minutul 90 într-o competiție europană.

Cât de inspirat a fost Ten Hag. Doi dintre oamenii care au intrat pe teren pe final au făcut faza care a decis meciul. Sancho, foarte activ, apare în banda stângă de unde trimite în centrul careului, acolo unde McTominay face o preluare demnă de un super atacant și apoi finalizează calm pentru o victorie prețioasă.

În aceste condiții, grupa arată astfel:

Astfel, etapa viitoare, United o întâlnește pe teren propriu pe Sheriff, iar în ultima rundă joacă cu locul întâi pe masă în Spania.

Dacă atât Manchester United cât și Real Sociedad câștigă partidele din runda a 5-a, așa cum este de așteptat, totul se decide pe Anoeta. ”Diavolii” trebuie să câștige la două goluri diferență în Spania pentru a termina grupa pe locul 2. În caz de egalitate de puncte între primele două clasate, primul criteriu de departajare este cel al golaverajului în meciurile directe. Real Sociedad a bătut pe Old Trafford cu 1-0.

Ai citit și…?

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *