Premier League

Leicester vs Man United 2-2: The Special Juan

December 24, 2017 • By

Pe King Power Stadium, Mourinho a jucat 4-2-3-1, conform așteptărilor (deși n-am nimerit primul 11 nici de data asta): De Gea – Lindelof (fundaș dreapta!!!), Jones, Smalling, Young – Matic, Pogba – Martial, Lingard, The Special Juan Mata – Lukaku. 2-2 a fost scorul, dar vă propun să înțelegem împreună cum a pierdut United puncte cu Leicester.

Scenariul jocului Diavolilor a fost unul deja familiar:

  • Lukaku muncește ca un nebun, dar nu apare la finalizare periculos, fiind magnetul care trage cel puțin doi apărători adverși la marcaj.
  • Pogba coordonează de la mijloc, își asumă șuturi, urcări cu mingea la picior, șuturi și creația, dar de multe ori încearcă să ia scurtături către goluri, în încercarea de a-și hrăni ego-ul. Strică de unul singur fazele pe care tot el le creează uneori…
  • Martial driblează orice, iar cuplajul cu Young merge perfect.
  • Matic mătură în fața apărării.
  • Mata și Lingard schimbă pozițiile între ei, în aceeași veșnică încercare de rupere a blocului defensiv advers.

United a controlat jocul și au fost ocazii în prima repriză, dar scorul l-a deschis Leicester pe o contră excelent jucată, pe traseul Gray – Mahrez – Vardy. Șut din prima, la colțul lung, imparabil. Până la pauză a egalat Mata, ajutat de jocul inteligent al lui Lingard, care a absorbit presiunea a doi fundași, lăsându-i spaniolului un culoar de șut.

Golul de 1-2 a venit dintr-o lovitură liberă superb executată de The Special Juan, sub transfersală, aproape imparabilă pentru portarul cu nume de legendă, Kasper Schmeichel. Cadoul de Crăciun pentru fani acesta a fost, pentru că egalarea a venit tocmai în Fergie Time… Smalling, vizibil șchiopătând în ultimele minute, îl scapă din marcaj pe fundașul de națională Maguire și… City se duce 13 puncte în fruntea clasamentului.

19 ocazii de gol au avut Diavolii și au înscris doar de două ori. Calitatea individuală a lui United e net superioară pe orice poziție, în orice duel direct cu Leicester. Practic, doar Mahrez ar putea prinde banca Diavolilor, dar punctele s-au împărțit de data asta…

Vreau să mai punctez ceva, înainte să vă las pradă spiritului sărbătorilor: sunt eu oare singurul care vede un Lingard nou și semnificativ mai bun? Senzația mea a fost mereu că doar capacitatea sa de a alerga non-stop pe un teren de fotbal îl recomandă pe Lingard pentru fotbal, dar în ultimele meciuri văd un vârf secundar care-și asumă din ce în ce mai multe responsabilități și a cărui inteligență abia începe să se zărească. Lingard e un jucător de travaliu, dar pare că e chiar fotbalist în anumite momente.

De Boxing Day jucăm pe Old Trafford, cu Burnley, revelația sezonului curent din Premier League și singura echipă de primă ligă engleză pe care n-am întâlnit-o până acum în această stagiune.

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.