Premier League

Programul lui Manchester United în octombrie (2017)

October 6, 2017 • By

Scriam zilele trecute despre punctul în care suntem la final de septembrie. Azi e vremea să aruncăm un ochi pe programul lui Manchester United în octombrie, care poate fi rezumat astfel:

  • 6 meciuri în 18 zile, jucate în 3 competiții diferite;
  • 4 deplasări la rând;
  • Două derby-uri în campionat;
  • O dublă cu Benfica în grupele UCL, de unde 4 puncte ne garantează prezența în primăvara Ligii.

Care sunt adversarele lui Manchester United în octombrie?

Începem pe 14 octombrie cu un meci pe care Gary Neville l-a rezumat excelent într-un articol din Player’s Tribune: “More complicated than hate.” Liverpool e o fiară rănită, care a scăpat 6 puncte cu Watford, Burnley și Newcastle, dar a și încasat 5 goluri de la vecinii noștri din Manchester, așa că vom avea în față rivalii de moarte, pe Anfield, însetați de puncte pentru a ține contactul cu plutonul care se bate pentru locurile 3-4.

Apoi mergem la Lisabona, pentru primul duel cu altă fiară rănită: Benfica. Cu zero puncte și golaveraj 1:7 în primele doua etape ale grupei A, portughezii nu mai au nimic de pierdut și pot juca doar pentru victorie, orice alt rezultat în dubla cu United îi aruncă, foarte probabil, pe ultimul loc al grupei și în afara primăverii europene. Asta înseamnă că băieții lui Mourinho vor avea spațiile de care au nevoie pentru a anihila ultimele speranțe ale lusitanilor.

Diavolii au apoi două meciuri (teoretic) mai ușoare: la Huddersfield în Premier League (au încasat 4 de la Spurs etapa trecută, le putem da și noi la fel) și pe Liberty Stadium pentru un meci cu Swansea în optimile League Cup (Carabao Cup pentru cei născuți în ultimele două luni, de când s-a re-redenumit).

Tottenham este ultimul nostru adversar din campionat în octombrie. Cea mai bună defensivă a ultimelor două sezoane din Premier League întâlnește cea mai bună apărare din sezonul curent. Cred că, după vizita pe Anfield, după acest joc vom trăi cea mai intensă satisfacție a victoriei.

Returul cu Benfica încheie luna octombrie, pe Old Trafford. Ideal ar fi să avem 12 puncte în grupa de Liga Campionilor, nu de alta dar mai mult nu se poate!

Posibile transmisiuni la TV în România

  • Liverpool – 100% va fi transmis de Eurosport.
  • Benfica (deplasare și acasă) – șanse bune să intre pe Telekom Sport 1, 2, 3 sau 4. E la concurență cu Roma vs Chelsea și cu meciurile jucate de Barcelona, Bayern, PSG și Juventus. 100% va prinde cel puțin transmisiunea online pe TelekomTV.ro.
  • Huddersfield – 50% șanse să fie preluat de Eurosport, e la concurență cu Manchester City vs Burnley, ambele sunt cu potențial mare de goluri.
  • Swansea – Fiind singurul meci între două echipe din Premier League care se joacă pe 24 octombrie, cred că șansele de a-l vedea transmis în România sunt bune. Arsenal vs Norwich și Manchester City vs Wolves, meciuri cu potențial mare de goluri, care se joacă la aceeași oră, sunt contracandidatele la televizare pe Digi Sport.
  • Tottenham – 100% va fi transmis de Eurosport.

Am studiat puțin lista de meciuri din UCL care se joacă în același timp cu duelurile lui United cu Benfica și cred că sunt șanse foarte mari să avem ambele partide ale Diavolilor transmise de Telekom Sport în România, dar dacă cumva cineva de acolo va fi creativ și va sări United de pe TV, atunci le vom putea vedea sigur pe TelekomTV.ro. Oricum ar fi, ne vom mobiliza pentru fiecare meci care se va putea vedea cumva în România în Infusion în București.

Pentru Liverpool deja avem evenimentul organizat pentru București, vă așteptăm!

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.