Champions League

Benfica vs Manchester United 0-1. Rashford Mustang

October 19, 2017 • By

Benfica vs Manchester United 0-1 a fost primul meci din grupa din acest an de Liga Campionilor în care Diavolii au muncit cu îndârjire pentru victorie. Dacă pe Vulturii din Premier League i-am executat cu un 4-0 fără emoții, Vulturii lusitani au fost ceva mai greu de digerat.

Mourinho a început cu De Gea – Valencia, Smalling, Lindelof, Blind – Matic, Herrera – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Lukaku. Folosirea suedezului Lindelof în apărare nu e nicio surpriză pentru că a jucat și precedentele două meciuri din grupă (UCL pare că e competiția lui), dar și pentru că Jones are nevoie de odihnă (a jucat toate minutele în primele 8 runde din Premier League). Ce m-a surprins însă a fost prezența lui Mkhitaryan timp de 90 de minute pe teren, având în vedere că nici măcar nu pare să fie în formă armeanul. De Lukaku și Matic nu-mi fac griji, dar parcă și Valencia va trebui să respire la un moment dat, pentru că toți ceilalți sunt folosiți alternativ de Mourinho.

Benfica intra în meci fără puncte, de pe ultimul loc al grupei și s-a văzut din plin de ce în joc: portughezii n-au tras niciun șut pe poarta celui mai bun goalkeeper din lume. Jocul oarecum haotic al adversarilor noștri a părut că ne derutează și pe noi, dar Matic și Herrera abia încep să se sudeze împreună la mijloc și încet-încet am pus stăpânire pe ogoare. Diavolii au avut 63% posesie (era 74% la un moment dat) și din primele minute a părut că va fi o chestiune de timp până să scoată puștiul de 18 ani Svilar mingea din poartă. Apropo, portarul Benficăi a intrat în istoria Ligii Campionilor în seara asta, devenind cel mai tânăr goalkeeper debutant în UCL (18 ani și 51 de zile!).

Dacă la Lukaku nu prea au ajuns mingi, meciul a fost rezolvat de fantasticul Rashford. Acest copil are un tupeu cum mie nu mi-a fost dat să văd la un jucător atât de tânăr și mi se umflă inima de bucurie când îl văd îmbrăcând tricoul celui mai frumos club din lume. N-a făcut un meci extraodinar până prin minutul 60, dar trebuie să notăm 3 momente care au urmat:

  1. Minutul 61. Corner de pe stânga, bate Rashford. DIRECT pe poartă! Wow… ce-a fost asta???
  2. Minutul 61 (nu e o greșeală, chiar e același minut, la faza imediat următoare). Corner de pe stânga, bate iar Rashford. DIN NOU DIRECT PE POARTĂ! Svilar respinge.
  3. Minutul 64. Rashford execută o lovitură liberă din banda stângă. Cine ar trage direct pe poartă din poziția aia? Marcus Rashford, Mustangul nostru sălbatic și nebun chiar o face și înscrie!

Diavolii îl încurajează pe puștiul Svilar.

După al nouălea meci fără gol primit în acest sezon (din 13 jucate) și calificarea în primăvara Ligii ca și asigurată, ne întoarcem în Premier League pentru o vizită la Huddersfield. Dar înainte de asta, vă las cu o amintire: pe 9 martie 1966, Manchester United câștiga pe stadionul Benficăi (1-5), iar printre marcatori se afla un puști de 19 ani pe nume George Best. Știți câți ani are Rashford azi?

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: ManUtd.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.