Europa League

Europa League: ”Finalele nu se joacă, se câștigă”. Ce ne dă speranțe și de ce trebuie să fim îngrijorați

May 23, 2017 • By

Suntem gata pentru finala Europa League! Avem locul pregătit în muzeu pentru singurul trofeu care ne lipsește. Marele meci e miercuri, de la ora 21:45 și va fi în direct pe ProTV și DolceSport 1. E prima finală europeană pentru Diavoli, după o așteptare de șase ani!

CITIȚI ȘI: 

Înainte unui asemenea meci, orice discuție despre latura tactică nu are rost. Va fi un meci în care singurul lucru care contează este să câștigi trofeul și nu modalitatea în care o faci. Cel puțin, așa gândește Mourinho. Și cred că și mulți dintre noi. Iar portughezul zicea în cartea sa, scrisă de Patrick Barclay: ”Finals are not for playing, they are for winning”.

Portughezul e un expert în finale: Jose a câștigat 11 din cele 13 în care a fost implicat, astfel că optimismul nostru e, îndreptățit, la cote înalte.

Mai mult decât atât, Mourinho n-a pierdut niciodată în fața Ajax-ului, echipă pe care a învins-o de 6 ori din tot atâtea partide. Pe de altă parte însă, ”lăncierii” au câștigat ultimul meci direct, jucat în primul tur din primăvara europeană a Europa Legue, ediția 2011-2012. Trupa lui Sir Alex a câștigat la Amsterdam cu 2-0 și a fost învinsă pe teren propriu cu 2-1.

FINALA EUROPA LEAGUE: Meci între prieteni, pe Friends Arena

Un lucru interesant este că există conexiune strânse între cele două echipe. Daley Blind și Timothy Fosu-Mensah sunt jucători care au crescut la juniorii de la Ajax, echipă care-l are ca și director general pe Edwin Van der Saar, fostul portar legendar de la Manchester United. Blind a jucat chiar peste 100 de meciuri pentru echipa din ”țara lalelelor” și a câștigat campionatul de 4 ori. Tot la Ajax s-a format și Zlatan Ibrahimovic, suedezul fiind chiar și căpitan de echipă înainte de plecarea în Italia.

Jucătorul lui Ajax, Bertrand Traore, a debutat în Champions League sub conducerea lui Jose Mourinho, pe vremea când ambii erau la Chelsea.

FINALA EUROPA LEAGUE: Formă

Manchester United n-a pierdut niciun meci din ultimele 10 jucate în Europa League, iar Ajax nu a cîștigat niciunul dintre ultimele șase jucate departe de Amstredam Arena.

FINALA EUROPA LEAGUE: Dolberg vs Mkhitaryan

Principalul pericol al lui Ajax este danezul Dolberg, care a marcat de șase ori în această ediție a Europa League. De cealaltă parte, Zlatan Ibrahimovic și Henrikh Mkhitaryan au câte 5 reușite.

FINALA EUROPA LEAGUE: Echipa probabile:

Man United: Romero – Valencia, Smalling, Jones, Blind – Herrera, Fellaini – Mkhitaryan, Pogba, Lingard – Rashford.

Ajax: Onana – Veltman, Sanchez, De ligt, Riedeweld – Klaasen, Schone, Zyiech – Traore, Dolberg, Younes.

Știți care e ultima finală externă câștigată de Manchester United în 90 de minute de joc?

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.